Wednesday, December 10, 2003

Het is een tijdje (...) stil geweest... Maar hier ben ik dan weer. Ik was dat bloggen een beetje vergeten, maar nu de nieuwe google toobar zo'n blog-knop ingebouwd heeft; laat ik het maar weer eens proberen.

Wat is er gebeurd de laatste paar maanden? Nou, een hele hoop. Sevensteps heeft een nieuwe partner (SPC Training) en daar hebben we een nieuw product voor gemaakt. Geheel voorzien (zie vorige posts) van een eigen look and feel. Ook is een groot project doorgegaan (voor het Rijksmuseum) en nu is het tijd om grote(re) veranderingen in de software aan te brengen. Ook in het personeelsbestand is een verandering: TomJ komt er per 1 februari bij. Een mooi moment wel. Overmorgen kijken naar een nieuw pand... Maar over de software...

We zijn bezig om met wat grote klanten te kijken naar de toekomst van de software. Vorige sessie hebben we het voornamelijk gehad over de functionaliteit van de engine (zeg maar, de schrijf- en publicatieomgeving), maar morgen zullen we het hebben over de management omgeving. Die is vorige keer ook al aan de orde geweest, maar ik hoop morgen dieper op de materie in te kunnen gaan.

Belangrijkste nu voor het Rijksmuseum project is de mogelijkheid om gegevens te kunnen samenvoegen. We hebben al een tijdje die mogelijkheid en gelukkig heb ik een tijdje geleden daar een soort van interface op gebouwd. Dus dat zit wel ok. Het wordt wat tijdrovend allemaal, maar daar hebben we de projectmedewerkers voor om die acties uit te voeren.

Eigenlijk had ik voor morgen gepland om al wat demo's te hebben, maar dat is niet gelukt. Vanavond wel een beetje zitten spelen met Delphi7 (waarmee de volgende versie gemaakt gaat worden) en dat geeft me op zich wel een goed gevoel. Dat komt wel voor elkaar. Ik wil proberen om ergens volgende week _echt_ te beginnen met ontwerpen en ontwikkelen.

Zo, dit is het even voor nu. Niks meer demo maken voor morgen; dat gaat even allemaal en l'improvise.